header
play
Hvordan ser jeg fodbold?

Se en hurtig guide her

Annonce

step 11. Gå til bet365 og registrer din konto

step 22. Log ind på din konto

step 33. Gå til live streaming sektionen og vælg din kamp

Se fodbold hos bet365

For at kvalificere dig skal du blot have en finansieret konto eller have placeret et væddemål indenfor de sidste 24 timer.

Regler og vilkår

Africa Cup of Nations

Africa Cup of Nations live stream

Når hele Afrika spiller den prestigefyldt Africa Cup of Nations, så kan du se med på live stream. Kampene bliver sjældent vist på TV, men heldigvis har vi altid et live stream, så du kan følge de afrikanske mesterskaber. Selvom turneringen ikke fylder så meget herhjemme, så er det en fantastisk slutrunde, hvor der altid bliver spillet spændende fodbold. Der er altid verdensstjerner at finde blandt de 16 hold, og i 2017-udgaven er det Riyad Mahrez og Pierre-Emerick Aubameyang, der skal forsøge at vinde turneringen for henholdsvis Algeriet og værtslandet Gabon.

Africa Cup of Nations samler kontinentet

Afrika er et splittet kontinent præget af uroligheder og stridigheder landende imellem, men det er få ting, der kan samle et folk som fodbold. Når Africa Cup of Nations går i gang i januar, så kigger hele Afrika med. Modsat andre slutrunder, som spilles mens der er pause fra de store nationale ligaer, så spilles AFCON altid i vintermånederne, og derfor må klubberne undvære deres afrikanske profiler i godt en måneds tid, mens de kæmper om hæder på kontinentet.

Det var en kæmpe overraskelse, da Zambia i 2012 vandt finalen over Elfenbenskysten på straffespark. Turneringens bedste spiller og topscorer Chris Katongo, der på daværende tidspunkt spillede i den danske Superliga, scorede flere afgørende mål for Zambia. Der udbrød en national folkefest i Zambia, og spillerne blev velkommet af meget glade fodboldfans overalt i landet.

Garanti for store stjerner

Der har altid været meget store profiler med til Africa Cup of Nations. I 00’erne var det især Didier Drogba og Samuel Eto’o, som altid skulle være talisman for henholdsvis Elfenbenskysten og Cameroun, men de to superstjerner er ikke længere med for landsholdene. Netop Elfenbenskysten havde også Yaya Toure, Kolo Toure og Salomon Kalou til rådighed, og var i længere tid det bedste hold i Afrika, men det er mere jævnbyrdigt nu. Ivorianerne har dog stadig fantastiske spillere som Serge Aurier og Eric Bailly til rådighed.

Stjernerne er for tiden mere spredt ud over nogle mindre nationer. Riyad Mahrez slog sit navn fast på verdenskortet, da han sammen med sin klub Leicester vandt Premier League i 2016, og han er også den store stjerne for Algeriet. Derudover har Gabon den lynhurtige angriber Pierre-Emerick Aubameyang med. Senegal er også godt repræsenteret fra de store ligaer med f.eks. Sadio Mané fra Liverpool, Kalidou Koulibaly fra Napoli og Moussa Sow fra Fenerbahce.

Egypten har domineret

Generelt er det holdene fra Nord- og Vestafrika, der har været dominerende igennem turneringens 60-årige historie. Egypten vandt den første udgave i 1957, som blev spillet i Sudan, og de har vundet flere titler end noget andet hold i turnering. Syv gange har egypterne vundet pokalen, mens Ghana og Cameroun har vundet den fire gange hver. Derefter følger Nigeria og Elfenbenskysten med henholdsvis tre og to sejre.

Egypten vandt senest turneringen i 2010-udgaven, som blev afholdt i Angola. De mødte Ghana i finalen, og kampen talte mange kendte spillere. For Ghana var Andre Ayew, Asamoah Gyan og Kwadwo Asamoah i kamp, mens Egypten havde den tidligere Superligastjerne Mohamed Zidan med fra start. Efter en kedelig første halvleg uden mål, scorede indskiftede Gedo til 1-0 kort før tid.

Uroligheder har præget turneringen

AFCON har historisk set været ramt af en masse ballade, som har skadet turneringen. I 2010 blev Togos spillerbus ramt af skud, da de ankom til Cabinda provinsen i det nordlige Angola. En terroristgruppe, der kæmper for provinsens uafhængighed fra Angola, tog bagefter ansvaret for skyderiet, der kostede buschaufføren, assistenttræneren og en kommunikationsmedarbejder livet. Flere spillere blev også ramt af skud, og Togo trak sig dagen efter fra turneringen.

Der har også flere gange var problemer med værtsnationerne. I 2015 var det planlagt, at turneringen skulle afholdes i Marokko, men de forsøgte at udskyde turneringen grundet Ebola-epidemien, som hærgede på det tidspunkt. CAF, som er den afrikanske fodboldorganisation, afvis ønsket, og tildelte i stedet værtskabet til Ækvatorialguinea.

Det samme skete i 2017-udgaven, som oprindeligt var tildelt Libyen. Der har siden maj 2014 været borgerkrig i Libyen, og det afrikanske fodboldforbund følte ikke, at sikkerheden var tilstrækkelig til at afholde turneringen der, så i stedet blev Gabon gjort til værter. Ækvatorialguinea og Gabon har tidligere afholdt turneringen i 2012 og 2015, så landene havde den nødvendige infrastruktur klar til at afholde fodboldfesten.

Lovende talenter til fremtiden

Talentudviklingen har igennem de senere år virkelig taget fart i mange af de afrikanske lande, og der er flere lovende spillere på vej. Hos Senegal finder vi den hurtige og teknisk stærke Balde Keita, der til dagligt sprudler hos Lazio. Den 21-årige kantspiller er udviklet på La Masia i Barcelona, men skiftede til Lazio i 2011, og siden da har han gjort det fremragende i Serie A. I Elfenbenskysten venter man sig meget af Franck Kessie, som normalt spiller i Atalanta. Han er i gang med at etablere sit navn i Italien, hvor han har spillet over 50 kampe i Serie B og Serie A. Han fik debut for landsholdet allerede som 17-årig, og han ventes at blive en leder for ivorianerne.

Hos Egypten finder vi Ramadan Sobhi, der som teenager blev solgt for 50 millioner kroner til Stoke. Han har fået syv Premier League kampe, og tilmed scoret et mål, men han skal formentlig lejes ud, så han kan få karrieren på det rette spor igen. Han spiller dog fast for det egyptiske landshold, og man skal helt klart holde øje med ham.

Ghaneserne har som altid nogle spændende spillere, og man bør især holde øje med Abdul Baba Rahman, som har et stort navn i Bundesligaen. Han har vist sine kvaliteter i Augsburg, som skaffede ham en flot transfer til Chelsea, hvor det dog har knebet med spilletid. Han er dog værd at holde øje med, når han kommer flyvende op ad venstrekanten.

Sådan ser du Africa Cup of Nations live online

Africa Cup of Nations bliver desværre ikke vist på TV, men du har heldigvis muligheden for at se hele turneringen på live stream. Vores samarbejdspartner bet365, som er den bedste bookmaker på markedet, har købt rettighederne til alle kampene. Vi anbefaler derfor, at du opretter en konto, så du kan se kampene på live stream. På den måde får du et live stream i den bedste kvalitet, og du kan se med uanset om du sidder i bussen eller ligger på sofaen. Se Africa Cup of Nations HER